perjantai 11. helmikuuta 2011

Habaneron kasvuspurtti

Kuvassa on kaksi viime kesän oranssia habaneroa. Yhtä aikaa idätettyjä. Vasemmalla oleva oli taimivaiheesta asti vesipöntössä 100w natikan edessä ja oikeanpuoleinen ulkona mullassa altakastelevassa 8 litran marjasankossa. Sisäkasvi tuotti satoja kukkia, mutta vain harva jäi kiinni mutta niistä tuli normaalikokoisia podeja. Ulkona ollut tuotti kappalemäärässä n. 50 podia, mutta ensimmäisen sadon marjat jäi pieniksi n. kynnen kokoisiksi. Loppusyksystä kypsyi normaalikokoisia marjoja.



Leikkasin molemmat alas 11.1. jättäen muutamia lehtiä. Bubblerissa oleva minulla on tarkoitus laittaa kesällä ulos multaan. Bubbleri jäisi tällöin kenties kompaktimmalle Arriba a saialle. Tuo habanero kun oli parhaimmillaan toista metriä suuntaansa.

Kuva otettu natikan valossa.





Tässä bubblerihabanero on nyt. Tasan kuukausi alasleikkuun jälkeen ja kasvu on ollut hurjaa. Kukkiakin on tullut uusia jo paljon. Taidan joutua leikkelemään tätä rajusti vielä ennen kesää. Arriba a saia on jo itänyt, mutta kestänee 3-4 viikkoa ennenkuin istutan sen tuohon bubbleriin.

Kuvan valkotasapaino on säädetty Canon Powershot A620:n omalla säädöllä ja kuva otettu natikan ollessa päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti