perjantai 4. helmikuuta 2011

Vuoden 2011 alkutilanne

Kolmas kausi edessä. Vuosi 2009 meni opetellessa ja sato oli erittäin heikko mm. huonon kasvupaikan takia. Vuosi 2010 meni jo paljon paremmin. Muutto Järvenpäähän toi mukanaan rivitalon etupihan, jossa avoin suunta etelään. Satoa vieläkin pakkasessa ja kuivattuna: habaneroa, limonia, inca red droppia. Myös itsetehtyjä hilloja löytyy chilillä terästettynä: mango-nektariini-naga, mango-nektariini-limon, sitruuna-kiiwi-naga ja appelsiini-(jokin chili).

Kasvien tilanne tällä hetkellä on seuraava.

Vuodelta 2010:
  • Habanero, orange (chinense): yksi alasleikattu bublerissa ja toinen mullassa
  • Limon (chinense): alasleikattu, pienessä saviruukussa
Uusia 2011:
  • Trinidad scorpion, morouga (chinense): 1 x bubbleri, 1 x multa (Fataliilta tilattu)
  • Habanero, orange (chinense): 6 x multa (omista kasvateista)
  • Limon (chinense): 5 x multa (omista kasvateista)
  • Arriba a saia (chinense): 2 x multa (Fataliilta tilattu)
  • Aji cristal (baccatum): 3 x multa (omista kasvateista)
  • Rocoto, peruvian red (pubescens): 3 x multa (Fataliilta tilattu)
  • Fataliin siemenpaketin yllätys: 1 x multa
Lisäksi on yksi itänyt, joka on joko Jalapeno (early) tai sitten Apache (siemenet sekoittuivat).

Valaistukseen käytän 4 x 18w loisteputkia, cool white taitaa olla lämpötila ja nämä ovat taimien valona.
Isoimmilla kasveilla (2 x habanero ja 1 x scorpion) on valona 100w suurpainenatrium.

Suunnitelmina tälle kautta on laittaa etupihalle 5-6 kasvia viime kesän tapaan. Kasvihuone on tarkoitus rakentaa maalle tässä kevään aikana ja sinne tulisi 5 chiliä ja 5 tomaattia. Tomaatinsiemeniä tilasin jostain Ohion läheltä vesputrakon toiselta puolelta.

Lopuksi kuva viime kesän Limonista, jonka pätkin palasiksi ja laitoin tuollaiseen pieneen saviruukkuun. Bonchia tuosta nyt ei näytä tulevan kun ei kasvata vihreää tarpeeksi tiheään.

Kyseinen yksilö tuotti paljon raakileita (100x), jotka kypsyivät vasta syksyllä sisälle tuonnin jälkeen. Sisällä kypsyminen olikin sitten todella nopeaa. Niin ja maku on kyllä hyvä pienellä sitrusvivahteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti